ZZP en zwanger: hoe werkt dat?

ZZP en Zwanger

Als je de keuze maakt om te gaan werken als ZZP’er, kies je daarmee voor onafhankelijkheid maar ook voor een zekere mate van onzekerheid. Want als jij ziek bent of simpelweg geen opdrachten krijgt op dat moment, betekent dat dus ook geen inkomen. Voor ziekte kan je je overigens verzekeren, persoonlijk vind ik de verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid e.d. erg duur en de voorwaarden vrij strikt. Maar er is goed nieuws: als je volgens de richtlijnen van het UWV als zelfstandige aan te merken bent, dan heb je recht op een uitkering gedurende je periode van zwangerschapsverlof!

ZEZ-uitkering 
Deze uitkering, genaamd de ZEZ-uitkering, bedraagt maximaal het bruto wettelijk minimumloon, en je ontvangt hem voor een periode van minimaal zestien weken. De exacte hoogte ervan hangt af van het aantal uren dat je (aantoonbaar) werkt. Je hoeft hier dus niet voor verzekerd te zijn! Je hebt hier in principe (ik verwijs je natuurlijk naar het UWV voor de dubbelcheck!) recht op als je:

  • zelfstandig ondernemer bent (het maakt niet uit of je personeel hebt etc.);
  • zelfstandig beroepsbeoefenaar bent (een vrij beroep);
  • of meewerkt in het bedrijf van je partner die zelfstandig ondernemer is.
  • Onder bepaalde voorwaarden komt ook een alfahulp of een hulp in de huishouding bij particulieren in aanmerking voor de uitkering.

Je mag de uitkering in laten gaan met zes of vier weken voor je uitgerekende datum. Afhankelijk van de datum waarop je baby geboren wordt loopt de uitkering na de bevalling nog tien (of meer, maar nooit minder) weken door.

Een paar tips:

  • Lees de website van het UWV goed door, klik hier. Via het UWV kan je de uitkering dus aanvragen.
  • Vraag de uitkering op tijd aan. Het kan tot twee weken voordat je verlof ingaat, maar je mag hem al aanvragen vanaf 24 weken zwangerschap.
  • Je kan hier ook met terugwerkende kracht aanspraak op maken! Dus heb jij deze uitkering gemist maar had je er eigenlijk wel recht op? Het kan alsnog!
  • Zorg voor een extra buffer vooraf. Je weet niet van tevoren hoe je zwangerschap verloopt en hoe de periode na de bevalling is. Je zal de eerste niet zijn die met 24 weken bedrust voorgeschreven krijgt of die 4 maanden na de bevalling nog tot weinig werken in staat is. Handig is dus om een eventueel extra gat van te voren al op te vangen, zodat je zo min mogelijk risico loopt. Je kan ook kijken of een arbeidsongeschiktheidsverzekering je nog extra zekerheid kan bieden, als je dat nodig hebt.
  • Bedenk alvast waar je je baby gaat onderbrengen als je verlof voorbij is! Er zijn veel opties en zeker in steden heb je bij kinderdagverblijven met wachtlijsten te maken.
  • Werk niet te lang door en regel een vervanger indien nodig! Zelf werkte ik tijdens mijn eerste zwangerschap door tot twee dagen voor de bevalling, en twee weken na de bevalling begon ik weer een beetje met werken. Toen ‘wist ik niet beter’ maar achteraf gezien is dat jammer, want die rustige periode had ik mezelf eigenlijk best kunnen gunnen ­čÖé