Zolderverbouwing: van rommelzolder naar slaapverdieping

Zolderverbouwing dakkappellen meisjeskamers

Oktober 2017 was het dan zover: tijd voor onze zolderverbouwing! Van rommelzolder naar volwaardige verdieping.. En dat alles het liefst zo snel mogelijk. Snel ging het zeker: binnen twee dagen stonden de dakkapellen erop. Zowel op de voorkant als de achterkant van ons huis hebben we een dakkappel laten plaatsen van ongeveer 4 / 4,5 meter breed. In de weken erna werd alles afgetimmerd, geschilderd en afgerond. Ook lieten we inbouwkasten maken. Eind november konden de meisjes in hun nieuwe slaapkamers slapen. Kijk mee, before & after de verbouwing! Oh, en mijn ultieme verbouwtip? Regel het niet via een aannemer maar rechtstreeks bij de uitvoerende bedrijven zelf. Het vergt meer regelwerk maar dit heeft ons heel veel geld bespaard.

BEFORE

Onze rommelzolder, dé plek waar we alles neerlegden wat in de weg lag of wat eigenlijk misschien wel weggegooid mocht worden. En waar ik de was deed. Toen we dit huis kochten wisten we al: ooit komen hier dakkapellen op, want op de eerste etage hebben we twee slaapkamers van normaal formaat en één mini (van nog geen 4 vierkante meter). In dit minikamertje heeft Fleur haar eerste jaren geslapen, maar nu zij toe was aan een groter bed vonden we deze kamer wel erg klein worden. Bovendien zouden we dan straks een slaapkamer tekort komen, met ons vijfde gezinslid op komst. Verbouwen, dus. Maar als eerste op de agenda stond een méga opruimsessie want rommel verzamelen kunnen wij als de beste. Zoals ook duidelijk te zien op deze foto’s:

rommelzolder verbouwing
Tja, rommelzolder is nog een understatement…

 

AFTER

En dan de after foto’s. Ik vind het nog steeds bijzonder hoe enorm groot het verschil is tussen before & after. Waar de zolder voorheen donker en één grote ravage was, is het nu wit, licht en netjes. Ik word er nog iedere dag blij van! Als je de trap op loopt, kom je uit op de overloop. Hier hebben we een kleine speelhoek gemaakt, en een wastafeltje voor de meiden. Ideaal, want hier poetsen ze dus ’s avonds hun tanden en pak ik een bekertje water als ze midden in de nacht dorst hebben (it happens…). Links is het washok (mét deur, superhandig voor het geluid en om de zooi uit het oog te hebben) en vervolgens dus twee slaapkamers voor de meiden. Zie het eindresultaat:

speelhoek zolder verbouwing dakkapellen
Speelhoek met ballenbad en poppenhuis
Wastafel zolder dakkappel verbouwing
Wastafel op de overloop. Het traphekje wat je ziet is overigens ideaal (van BabyDan).
Slaapkamer dakkappel meisjeskamer
De slaapkamer van Féline. Die moest en zou natuurlijk roze zijn.
Meisjeskamer slaapkamer dakkappel
Hoekje in Féline’s kamer. Het witte vogelhuisje rechtsboven is een rookmelder. En dat mannetje op de verwarming is een slaaptrainer – die over het algemeen perfect resultaat oplevert.
dakkappel slaapkamer meisjeskamer inbouwkasten
Fleur’s kamer. Op deze foto zie je de inbouwkasten goed, die hebben we in beide slaapkamers laten maken.

slaapkamer meisjeskamer ikea minnen bed

Washok wasruimte waskamer laundry room dakkappel
.. En het washok! Inclusief grote stapel was 😉