What’s in a name..

& the Kids - babynaam kiezen voor een jongen

De naam kiezen voor je baby, ik denk dat er weinig lastigere opgaven in het leven zijn. Althans, zo denk ik daar nu over, want bij onze eerste ging dat heel anders. Zij heet Féline, een naam die ik allang bedacht had voordat ik zwanger werd. Toen onze eerste baby een meisje bleek te zijn sloeg de twijfel heel eventjes toe: ik hoorde de naam ineens overal vallen. Maar al gauw ging de knop weer om: het werd en bleef Féline. Ze heet overigens voluit Féline Sophie (een combinatie die ik later nog vaker gehoord heb, dat heb je dus met combi’s die nu eenmaal heel fijn klinken). Sophie vind ik ook zo’n prachtige naam en het was tevens de naam van mijn favoriete pop, back in the days..

geboortekaartje feline
Geboortekaartje Féline, via kaartje2go.nl 

Een paar jaar later volgde ons tweede meisje. Zij heet Fleur. Inderdaad, ook met een F. Tijdens deze zwangerschap hebben we lang getwijfeld over de naam, vooral omdat er voor meisjes zo ontzettend veel mooie namen zijn. Saar, Olivia, Emma, het heeft hier allemaal de revue gepasseerd. Uiteindelijk kwam ik, 34 weken zwanger en wel, opeens uit op de naam Fleur. Een vrolijke en lieve naam. Gevoelsmatig was dat een match met het meisje in mijn buik. Dat onze meiden dan dezelfde voorletter zouden hebben vonden wij niet zo’n probleem. Bovendien hebben ze beiden een tweede naam (Fleur’s tweede naam is Lauren), dus qua post zou het ook niet zo’n probleem zijn.

geboortekaartje fleur
geboortekaartje Fleur, ook via kaartje2go.nl

Maar dan nu… Nummer 3 op komst. En jongensnamen zijn toch wel heel andere koek dan meisjesnamen, vind ik. De meest gehoorde opmerkingen over de naam: “zeker weer met een F?” en “is Floris niks voor jullie?“. Een prachtnaam maar hij ligt te dicht bij Fleur, en nee, een F is zeker geen must (maar het zou mij ook niet tegenhouden, lekker makkelijk met chocoladeletters kopen later ;-)). Alle namenlijsten zijn al doorgeploegd maar dé naam… Die laat nog even op zich wachten. Ons eisenpakket is ook wel hoog: het moet bij de andere namen passen, de voorkeur gaat uit naar één of twee lettergrepen, het moet een naam zijn die enigszins stoer is, maar ook lief… Kortom, to be continued.

Heb je nog een leuke suggestie voor ons? Laat het mij vooral weten 🙂

12 thoughts on “What’s in a name..

 1. Goed bezig Blogmom!

  Ik denk even mee;
  – 2 lettergrepen
  – Passend bij Fleur en Feline
  – Stoer en lief

  Flippie!

  Doe ermee wat je wilt ?

 2. Ohh zo herkenbaar. Wij hebben er maar 1, maar wisten het geslacht niet van tevoren. De meisjesnaam was zo bedacht (meerdere zelfs). De jongensnaam daarentegen, zo lastig!

 3. Finn. Ik vind Huub en Thijs erg leuk erbij klinken. Succes met het zoeken van de juiste naam.

 4. Ik vind Tijmen, Thomas, Ties er leuk bij passen. Hahaha duidelijke voorkeur voor de T dus haha.

 5. Faber! Hier ook zwanger van nr 3. Al 2 namen met een R dus idd de reactie zal nu ook met een R zijn.

 6. Ferron of Fender. Vriendin van mij heeft haar zoon Ferron genoemd. Stoere maar ook lieve namen. Zelf vind ik Mason, Mace, Boaz en Jas ook leuk.

Comments are closed.