Utrecht met kids

Als fervent Utrechtenaar kan ik het natuurlijk niet laten om een post te wijden aan de leukste plekjes in de stad om met je kinderen heen te gaan voor een ontbijtje, lunch of diner of gewoon voor een kopje koffie (met taart natuurlijk). Komt ie:

Jozef
Midden in de stad, aan de Mariaplaats (Jozef op de Mariaplaats, ja ja), vind je Jozef. Een gezellige plek waar je heerlijk kan zitten, en waar een imponerende speelhoek is waar de kleintjes zich uitstekend kunnen vermaken. Ze hebben ook een speciale kinderkaart (pasta, poffertjes, you name it) en een overheerlijke schaal nachos die stiekem mijn favoriet is.
Jozef eten en drinken  – Mariaplaats 50, Utrecht

Yoghurt Barn
In een zijstraatje van de Neude zit de Yoghurt Barn. Hier eet je de lekkerste yoghurt, maar ze hebben er ook sapjes, taartjes, goede koffie, croissantjes, een uitgebreide high-tea en nog veel meer. Onze meiden zijn hier niet weg te krijgen uit de speelhoek.
Yoghurt Barn – Vinkenburgstraat 15, Utrecht

De Rechtbank 
Bij de Rechtbank kan je overheerlijk lunchen en vooral in de zomer vind ik het hier leuk, omdat ze een heel groot omheind terras hebben met mega veel speelruimte voor de kids. Door het jaar heen hebben ze op zondag allerlei activiteiten voor de kleintjes, maar laten het mooie interieur en de fijne kaart ook niet vergeten!
De Rechtbank – Korte Nieuwstraat 14, Utrecht

Stael
Stael is gevestigd in één van mijn favoriete straatjes in Utrecht, de Twijnstraat. In deze sfeervolle straat kan je je prima een poosje vermaken met de leuke winkeltjes die er zitten, en natuurlijk bij Stael. (Oh en als je toch hier bent, loop meteen even naar de kinderwinkel op de Westerkade, aanrader!) Stael is mooi ingericht, heeft een speelhoek, super lekkere ontbijtjes en overheerlijke taartjes.
Stael – Twijstraat 9, Utrecht

Buurten
Buurten is een grote favoriet van mij, en ze zitten op twee locaties: ééntje in Oog in Al (waar ik niet vaak kom want te ver weg), en eentje op de Burgemeester Reigerstraat. Beiden hebben een fijne ruimte voor de kinderen, een kindermenu én een uitstekend menu voor de grown-ups. En je kan er fijn werken maar ook borrelen. Wel vind ik het hier in het weekend vaak érg druk.
Buurten – Burgemeester Reigerstraat 61 en Kanaalweg 91 (Oog in Al), Utrecht

Loft88
Niet in het centrum gelegen maar wel heel fijn: Loft88. Je kan hier prima parkeren, er is een manege naast voor de paardenliefhebbers onder ons en bij Loft88 zelf kan je lekker eten, fijn borrelen én jawel ook hier is een speelhoek. In de zomer hebben ze in het weekend (bijna?) altijd een springkussen buiten staan, en ze spelen soms ook films af voor de kleintjes.
Loft88 – Biltsestraatweg 88, Utrecht

’t Koffieboontje 
’t Koffieboontje heeft meerdere vestigingen in de stad, maar de vestiging op de Gruttersdijk is mijn favoriet. Deze vestiging is lekker ruim en ook kindproof met speelgoed. Gelegen tegenover de molen (wat altijd voor de nodige fascinatie zorgt bij onze meiden) en vlakbij de Oudegracht, dus je kan daarna meteen een lekker wandelingetje maken (ter compensatie van het lekkers dat je hier gegeten hebt).
’t Koffieboontje – Gruttersdijk 42, Utrecht