Personal: mijn derde zwangerschap

Oh my, afgelopen zondag was ik alweer 22 weken zwanger. Dat betekent vandaag ruim 2 weken over de helft van mijn – zoals de planning nu is – laatste zwangerschap. Waar bij mijn eerste zwangerschap de weken echt voorbij leken te kruipen, ging het bij de tweede al een stuk sneller. Maar nu, bij de derde, is het helemaal niet meer bij te benen. Ik heb het gevoel alsof ik pas net zwanger ben en nog zeeën van tijd heb, maar in de werkelijkheid zijn het nog maar 4 maanden die er op de teller staan.

Voorbereidingen
Hoe het staat met de voorbereidingen voor baby 3? Daar kan ik kort over zijn: we hebben nog niks klaar! Natuurlijk hebben we met twee kinderen al veel spullen, maar – de grote máár – die kinderen zijn meisjes, en laat ik nou tijdens die zwangerschappen op een enorme roze wolk hebben gezeten. Oftewel: veel van onze babyspullen zijn roze. De wipstoel, de wieg, bijna alle dekentjes, heel veel kleertjes… Kortom, we’ve got some shopping to do!

De grote zussen 
De jongste grote zus is nog maar 1 jaar en 8 maanden, maar de oudste wordt eind december 4. Zij is zich dus enorm bewust van wat er komen gaat! Dat uit zich o.a. door het stellen van de leukste vragen (‘mama, waar gaan we de baby straks laten als wij gaan eten?’), tot het verzinnen van namen voor haar broertje (Pompie en Bobbie waren onder de suggesties). Ook vraagt ze steeds of zij dan straks aan tafel in het midden mag zitten, zodat ze zowel haar broertje als haar zusje kan helpen. Kortom: gaat helemaal goed komen denk ik zo.

Lichamelijk 
Voor een derde zwangerschap valt het me alles mee. Bij baby 2 kreeg ik met 18 weken al last van bekkeninstabiliteit. Tot nu toe heb ik daar geen last van, gelukkig. Zou mijn ge-yoga van de afgelopen jaren dan toch zijn vruchten gaan afwerpen? Ik voel mij best fit, wel wat sneller moe natuurlijk, maar ik heb oprecht weinig te klagen. En dat terwijl we de zolder van ons huis aan het verbouwen zijn, komt goed uit dus! Verder voel ik de baby héél vaak schoppen en daar geniet ik enorm van. Dat is ook echt mijn favoriete gedeelte van zwanger zijn: leven in je buik voelen, zo bijzonder.

Sporten
Ik ben sowieso al best een ramp met sporten, maar yoga kan ik over het algemeen nog wel waarderen. Maar toen ik bij mijn yogaschool aangaf zwanger te zijn, adviseerden ze mij om pas met 12 weken zwangerschap weer terug te komen en dan een lichte vorm van yoga te doen. Om een lang verhaal kort te maken: is dus niet gebeurd en inmiddels sport ik nog steeds niet. En door de verbouwing thuis en onze twee rondlopende meisjes vind ik ook eigenlijk dat ik een prima excuus heb om niet te sporten: stilzitten doe ik namelijk niet.

Sportte jij gewoon door tijdens je zwangerschap?  

2 thoughts on “Personal: mijn derde zwangerschap

  1. Ja derde zwangerschap gaat zo snel snel! Hier Ook, al bijna met verlof! Ik ‘sport’ wel: zwanger en fit o.l.v. een fysio en oefentherapeut en dat is wel nodig ivm mijn bekkenklachten. Heb vorige 2x yoga gedaan maar dit is wel iets sportiever. Had liever mom in balance gedaan maar dat lukt gezien de bekkenklachten niet…:-( grappig om ineens een jongetje in je buik te hebben! Wij hebben straks dezelfde samenstelling maar een andere volgorde 🙂 groetjes lotte (lottmeel)

    1. Ja het gaat zó snel hè! Wel enorm balen van de bekkenklachten. Het is ook niet niks voor je lichaam. Maar zo leuk dat jullie straks nog een meisje erbij hebben!

Comments are closed.