December onrust

Super leuk, die Sint in ons land. Of niet? Het brengt hier in huis in elk geval de nodige onrust met zich mee. Dat begint al met ‘het verhaal’ rondom het schoen zetten. Want: hoe komt dat cadeau nou in die schoen? Een open haard hebben wij niet, dus het verhaal over Piet die door de schoorsteen komt werd hier vorig jaar al verworpen. Wij besloten toen de schoentjes maar bij de achterdeur te zetten, want dan kon Sint er ook makkelijk bij via het raam. Maar, het was te verwachten, ook dat roept allerlei vragen op bij de bijna-vierjarige des huizes:

  • Moeten we dan de deur van slot laten als we naar bed gaan?
  • Doet Sinterklaas de deur dan wel weer op slot?
  • Komen er geen boeven mee naar binnen?
  • Laat hij mijn schoen wel staan?
  • Kan ik niet wakker blijven tot Sinterklaas binnen komt?

Natuurlijk vonden wij overal het Рsoort van- juiste antwoord op (nee, de deur doen we op slot, Sinterklaas heeft van iedereen wel een sleutel, nee er komen geen boeven binnen want Piet let heel goed op, en nee, Sint komt pas als alle kindjes écht slapen), maar de bezorgdheid bleef. Tja. Ik kan me dat ergens ook wel indenken.

IMG_0114
Hier leek het nog zo leuk ūüėČ

Dus toen onze meiden vorige week hun schoen mochten zetten inclusief wortel voor het paard en glas water voor Piet, gingen ze fijn slapen. Dachten we. Want een paar uurtjes later werd Féline gillend wakker Рhaar eerste nachtmerrie ever. Ze droomde dat er een boef in haar kamer was die in haar voeten beet. Maar dat dat enkel een droom was had ze niet door, ze was er écht van overtuigd dat dit gebeurd was en ze was er dan ook aardig overstuur van. Het duurde even voor we haar gekalmeerd hadden en uiteindelijk ging ze weer lekker verder slapen.

Maar dat hele schoen zetten, het deed haar duidelijk geen goed. Want ook de volgende dag bleven de vragen komen. En dat alles inclusief behoorlijk hyper gedrag en een kort lontje.¬†Inmiddels hebben wij dan ook maar bedacht dat we gewoon geen schoen meer zetten en F√©line vraagt er eigenlijk ook helemaal niet om. Dus prima. Nu nog even aankomende dagen door zien te komen, en dan is de goedheiligman weer terug naar Spanje, en keert de rust weer terug. Althans voor even, want eind december wordt F√©line 4 en tja… dat brengt natuurlijk weer de nodige spanningen met zich mee..

Hoe reageren jullie kindjes op het hele Sinterklaas gebeuren?