Personal: 36 weken zwanger update

36 weken zwanger buik foto update zwangerschapsshoot

Nog maar 4 weken te gaan, want ik ben alweer 36 weken zwanger! Over één weekje mag de baby al geboren worden (hetgeen ik absoluut niet verwacht want onze meisjes waren beiden te laat), maar van mij mag dit nog gerust 3-4 weken duren. Ik ben het zwanger zijn nog zéker niet zat! Lees mee hoe de afgelopen twee weken waren.

Liggingsecho

Mijn allerlaatste bezoekje aan de verloskundige, voordat ik overga naar het ziekenhuis, was voor de liggingsecho. En wat ik al dacht bleek zo te zijn: de baby ligt keurig met zijn hoofdje naar beneden. Ready for take-off! Ik was er al vrij zeker van omdat ik zijn voetjes steeds in mijn zij dacht te voelen. Ook als de baby de hik heeft (= dagelijks), voel ik dat vooral aan de onderkant van mijn buik. Maar fijn om deze bevestiging te hebben! Op de echo was ook duidelijk te zien hoe erg mijn blaas in de verdrukking zit: hij ligt er precies met zijn hoofd midden op. Maar ook dat vermoeden had ik al!

36 weken zwanger buik foto
Hoi buik!

Babywasjes

Het moment waar ik lang op zat te wachten was eindelijk daar: ik kreeg vorig weekend ineens de drang om alle babykleertjes te wassen, dus dat heb ik toen maar gelijk gedaan. Een paar dagen later heb ik samen met mijn moeder (en haar supersnelle strijkijzer, zelf heb ik alleen een antiek exemplaar want ik strijk werkelijk nooit) alle kleertjes gestreken. Ook kozen we afgelopen week een geboortekaartje uit, staat de naam nog steeds vast én ik heb al adreslabels voor de geboortekaartjes geprint. Nesteldrang in full force, eindelijk. Inmiddels is alles gewassen: van de bekleding van de bank, tot al het beddengoed voor de baby en de maxi-cosi bekleding. Je kan maar ergens druk mee zijn.

36 weken zwanger fotoshoot zwangerschapsshoot
Twee dikke buiken! Foto door ChefStef fotografie

Lichamelijk

Echt fit kan ik mezelf nu niet meer noemen. Ik ben steeds vaker zó intens moe, en soms ook in de ochtend al. Mijn agenda is dan ook bijna alle avonden leeg, want ik ben dan nog tot weinig in staat. Het liefst lig ik dan plat op de bank of in bed, want iets anders ‘zit’ dan ook niet meer lekker. Ook de pijntjes nemen toe, mijn bekken en rug krijgen het wel zwaar nu. Gelukkig kom ik de dagen wel nog aardig door met de meisjes, zo’n derde zwangerschap is toch weer best pittig (lees meer hierover: hoe ik mijn derde zwangerschap ervaar). Ach ja, nog een week of 4! Genoeg heb ik er nog zeker niet van, want ik krijg nog steeds geen genoeg van de schopjes, hikjes en andere bewegingen in m’n buik. Én ik heb verlof, al is mijn verlof dus maar beperkt tot de dagen waarop beide meisjes weg zijn. En dat is aankomende week 0 dagen, want Féline heeft een weekje vakantie! Ook wel weer fijn, want dat is een week geen broodtrommels maken en opschieten in de ochtend. Én veel gezellige dingen doen samen. Weinig te klagen dus 🙂

Lees mijn vorige zwangerschapsupdate hier.