Personal: 34 weken zwanger update

.. En toen waren we alweer twee weken verder. Dat betekent: tijd voor de 34 weken zwanger update! 34 weken – ik kan zeggen dat het mij wel een beetje heet onder de voeten begint te worden. Zeker als ik me realiseer dat ik deze update nog maar maximaal 3 keer zal schrijven (tenminste… laten we hopen dat ik niet de 42 weken zwanger aantik). Mijn twee meisjes werden geboren bij een termijn van 40+5 en 40+1, dus ik ben heel benieuwd hoe dat deze keer zal zijn. Hoe het verder gaat lees je in deze zwangerschapsupdate!

Verloskundige

Vorige week had ik mijn laatste controle bij de verloskundige. Over anderhalve week kom ik daar nog één keertje voor een liggingsecho, maar voor de gewone zwangerschapscontroles zal ik me vanaf dan melden in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Ik schreef in mijn vorige update al kort over de reden: mijn vorige bevallingen gingen beiden gepaard met veel bloedverlies. Standaard protocol is dat je in een volgende zwangerschap dan vanaf 36 weken onder controle van de gynaecoloog komt. Tijdens mijn tweede zwangerschap was dit ook het geval. Ik heb dat als weinig nuttig ervaren, maar – los van het feit dat dit nu eenmaal ‘moet’ –  het grote voordeel is dat je sowieso in het ziekenhuis naar keuze kan bevallen. In een stad als Utrecht willen de verloskamers nog wel eens vol zijn en dan moet je uitwijken naar bijvoorbeeld Nieuwegein. Maar die dans ontspring ik op deze manier dus mooi en dat vind ik dan wel weer een fijne bijkomstigheid.

Fotoshoot

Van mijn vorige zwangerschappen heb ik een stapeltje foto’s, maar dat zijn voor het merendeel foto’s in de spiegel of foto’s die ik zelf met de zelfontspanner maakte. Deze zwangerschap voelt toch een beetje anders, omdat het – conform planning – mijn laatste zwangerschap zal zijn. Het voelt echt een beetje als een afscheid. Ik vind zwanger zijn echt magisch en ik hou er gewoon van – ondanks dat het heus niet altijd over rozen gaat. Maar missen ga ik deze fase in mijn leven zeker. Om te zorgen dat ik me ‘de buik’ voor altijd goed zal herinneren lieten we vorig weekend foto’s maken door Stephanie. Deze superleuke fotografe (én mama van 2 dochters die bijna even oud zijn als de mijne) kende ik al langer via Instagram, en het was dan ook zo gezellig en ontspannen dat ze bij ons was. En dan de foto’s… Ik maakte me van tevoren lichte zorgen of ik er wel ‘mooi genoeg’ op zou staan maar de foto’s die ik al gezien heb zijn simpelweg prachtig.. Ik ben er zó blij mee, dit is echt een herinnering voor altijd.

zwangerschapsfotoshoot 34 weken Chef Stef fotografie
Foto door ChefStef Fotografie

Lichamelijk

…. Gaat het nog steeds uitstekend! Ik heb weinig klachten – zolang ik het rustig aan doe, dan. De vermoeidheid is alleen wel toegenomen. Als de meisjes om 19.00 in bed liggen ben ik over het algemeen ook echt op. Dan lig ik op de bank of al in bed met een boek of met mijn laptop, en uiterlijk 21.30 probeer ik te gaan slapen. Je oma is er niks bij! Ook heb ik al de hele zwangerschap een erg lage bloeddruk. Tijdens de laatste controle was die nog een stukje lager en daar heb ik af en toe ook wel een beetje last van (duizeligheid, vermoeidheid, slap gevoel). Maar goed – buiten dat gaat het allemaal op rolletjes. Ik ben alleen wel toe aan verlof! De planning was om met 34 weken met verlof te gaan maar dat is niet helemaal gelukt. Aankomende week zal ik nog gewoon een beetje moeten werken. Maar daarna hoop ik ‘klaar’ te zijn en met de beentjes omhoog te kunnen!

Mijn vorige update bij 32 weken zwangerschap lees je hier! En een overzichtje van alle updates (vanaf 22 weken) vind je hier.

6 thoughts on “Personal: 34 weken zwanger update

  1. De foto’s die je hebt gedeeld zijn prachtig!! Love it! Hopelijk kun je snel je werk afronden en lekker van je verlof genieten.

    Ik tik vandaag de 37 weken aan en afgelopen vrijdag waren we voor t eerst in t zhuis. Gek idee, het gaat allemaal zo snel nu! Ik ben zooooo benieuwd! 🙂

    Prachtig kamertje trouwens op insta! Heel stijlvol! Ik ben ook niet zo’n blauw blauw moeder. Ook geen roze maar wie weet komt dat nog Haha!

  2. Mooi dat het allemaal zo goed gaat! Ik heb je blog net ontdekt en vind hem erg leuk. Ben je meteen even gaan volgen via bloglovin. Erg leuk dat jullie nu een zoon krijgen!
    Liefs

Comments are closed.