Personal: 32 weken zwanger update

buik 32 weken zwanger

Yes, ik ben alweer 32 weken zwanger dus het is weer tijd voor een zwangerschapsupdate! De baby zou formaat Chinese kool moeten hebben en rond de 1600-1800 gram wegen – afhankelijk van welke website je raadpleegt. Hoe dan ook, groter wordt ie zeker want mijn buik voelt steeds een stukje krapper aan. Hoe het verder gaat? Je leest het hieronder!

Babyshoppen

Twee weken geleden in mijn vorige update schreef ik al over de babykamer: de muur is geverfd en het vloerkleed ligt er. Ook het ledikantje staat inmiddels klaar in de kamer voor onze kleine boy. Ennnn.. verder is er weinig veranderd in de tussentijd. Ik heb veel inspiratie opgedaan (zie dit artikel voor mijn favoriete babykamers van Pinterest). Tijd om hier aankomende week mee verder te gaan! Wel brachten we vorig weekend een bezoekje aan Prénatal. Hier kochten we bijna alles wat we nog nodig hadden én een flinke stapel kleertjes. Langzaam maar zeker zijn we dus écht al best een eind.

Babyshoppen Prenatal baby voorbereidingen
Babyshoppen bij Prénatal

Lichamelijk

Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat het héél goed gaat! Ik heb vrijwel nergens last van (behalve het forever brandende maagzuur, maar ik weet: na de bevalling ben ik verlost). Zelfs mijn bekken werkt best goed mee de laatste tijd. Niks te klagen dus! Natuurlijk is er wel de gebruikelijke vermoeidheid én ik heb op wonderbaarlijke wijze sinds anderhalve week last van mijn enkel – en dat zonder hem te verstuiken. Als er zoiets zou bestaan als ‘enkelinstabiliteit, dan heb ik dat denk ik 😉 De verloskundige heb ik niet meer bezocht afgelopen weken dus deze weken ook geen gekke berichten over te grote baby’s, groeiecho’s en ander gedoe. Gewoon een rustig weekje, dus..

32 weken zwanger buik
De buik: hij groeit lekker door 🙂

Verlof & ziekenhuis

En zo fijn: over 2 weken ga ik met verlof (met 34 weken)! Kijk er erg naar uit, ondanks dat de betekenis van verlof bij een derde toch wel anders is dan bij een eerste baby. Mijn twee rondlopende meisjes zullen me evengoed bezighouden, dus mijn échte verlof is beperkt tot de dagen waarop beiden naar school/kinderopvang gaan. Maar dat is zoals het is. Mijn eerste afspraak in het ziekenhuis staat inmiddels ook gepland: vanaf 36 weken zal ik daar onder controle komen. Dat heeft te maken met mijn twee eerdere bevallingen: beide keren kreeg ik na de geboorte een fluxus waarbij ik veel bloed verloor. Om die reden is je volgende bevalling dan automatisch ‘medisch’, dus zo ook bij mij.

Oh en… Last but not least….. Het zóú kunnen dat we afgelopen weekend dé naam hebben bedacht!! Maar goed, wie weet bedenken we ons over 2 weken weer.

Mijn vorige update bij 30 weken zwangerschap lees je hier! 

2 thoughts on “Personal: 32 weken zwanger update

 1. Wat fijn dat je je zo goed voelt! Haha buiten de enkelinstabilliteit dan.. kan me voorstellen dat je uitkijkt naar je verlof, nog maar twee weken dus! Heerlijk, ik moet zeggen kon me er vanaf dag 1 meteen aan overgeven. 🙂 En hier ook vooral op de dagen dat Tijmen naar de crèche is.

  Oehhh de naam…spannund ik ben benieuwd hoor! Ik heb net de proefdrukken binnen voor de geboortekaartjes die ik heb gemaakt. Gek, om zo die namen te zien staan, zeker omdat ik benieuwd ben welke t uiteindelijk zal worden.

  Wij hebben donderdag de laatste afspraak bij de vk en dan de doorverwijzing naar t zhuis.

  Oh ja, en dat ik nu midden in de nacht een reactie stuur heeft te maken met mijn grootste en irritantste zwangerschapskwaal: slapeloosheid.. ? Boehoe!

  1. Zo fijn dat je verlof hebt nu! En ook over naar het ziekenhuis dus. Toch weer een extra gedoe’tje, die controles daar, maar voor de bevalling is het wel fijn vind ik.
   Leuk dat je proefdrukken binnen hebt, wil ik binnenkort ook gaan doen! Maar ik dacht; eerst maar eens een naam, er moet toch iets op komen te staan he 😉 Oh en slapeloosheid: wat een ellende lijkt me dat… Gelukkig heb je verlof, kan je overdag misschien een beetje bijslapen..

Comments are closed.