Personal: 26 weken zwanger

26 weken zwanger

De tijd tikt door en zo was ik dit weekend alweer 26 weken zwanger. Tijd voor een kleine zwangerschapsupdate – oftewel een kleine klaagzang, want deze afgelopen twee weken kreeg ik het lichamelijk toch echt wel wat zwaarder. Figuurlijk maar ook letterlijk. De baby heeft volgens het internet inmiddels het formaat van een krop sla bereikt en hij zou zo’n 750 gram wegen. Die extra kilo’s die de weegschaal mij aangaf zijn dus niet echt aan de baby toe te schrijven, vrees ik 😉

Voorbereidingen 

Ik begin met het positieve gedeelte, want YES, we (of nou ja, ik) zijn een klein beetje in actie gekomen. Zo heb ik de babykleertjes van onze meisjes opgedoken en alles eruit geplukt wat babyboy-proof is. De opbrengst was tegenvallend. Ik blijk achteraf op een aardig roze wolk gezeten te hebben in mijn vorige zwangerschappen. Qua dekentjes speelde ik destijds meer op safe, dus op dat vlak zijn we eigenlijk best wel voorzien.
En in januari gaan we de babykamer schilderen – deze kamer heeft een roze muur dus daar mag wel wat aan gebeuren. Waarschijnlijk wordt ie mintgroen: geheel in lijn met de traditie want ook de meisjes hadden in het verleden een mintgroene kamer (en Féline heeft ook nog een grijze muur met witte stippen gehad in haar eerste jaar. Dat was ook zo leuk maar niet echt voor een jongen, geloof ik). Ook het ledikantje komt volgens de planning januari vrij: Fleur slaapt er nu nog in maar binnenkomt zal zij haar bedje moeten afstaan en het inruilen voor een groter exemplaar. Stiekem ben ik daar te lui voor en vind ik het wel prima zo, maar wat moet, dat moet.

26 weken zwanger
26 weken zwanger – we groeien gezellig door!

Lichamelijk

Ik schreef hier bovenaan al dat de afgelopen weken lichamelijk wat zwaarder waren. Mijn lievelingsontbijtje heb ik inmiddels vaarwel gezwaaid: ik ontbijt het liefst met een bak havermout maar dat staat inmiddels garant voor een dag lang on fire: brandend maagzuur. Maar ook zonder havermout is brandend maagzuur iets waar ik iets te vaak last van heb, net als tijdens mijn vorige zwangerschappen. Ik vind dat zó irritant! En dan m’n bekken, dat gaat ook niet geheel soepel meer. Ik denk dat mijn bekkeninstabiliteit uit de vorige zwangerschap toch weer de kop op steekt en ik vind het zo frustrerend om daar rekening mee te moeten houden! Met twee rondlopende meisjes valt dat ook echt niet altijd mee. De schoenen met hak zijn ook uitgezwaaid (al trek ik ze soms tóch nog aan) en tillen probeer ik zo min mogelijk te doen. Net als traplopen, enne, lopen door de sneeuw……

Sneeuw

Want ja, toen was er afgelopen week ook nog een enorm pak sneeuw! Die vallende vlokken an sich waren reuze gezellig, maar daarnááá…. Spiegelglad was de stoep hier, en de sneeuw bleef maar liggen en veranderde al snel in ijs. Ik kon me nauwelijks voortbewegen op straat, en juist door die krampachtige looppas – om maar niet onderuit te gaan – kreeg mijn heuppartij het extra zwaar te verduren. Gelukkig heb ik mij weten te beperken tot slechts één uitglijer en is de sneeuw nu allang weer gesmolten. Met kerst nog een gezellig dun laagje wat mij betreft, en dan pas winter 2018/2019 weer, deal?

Mijn vorige update bij 24 weken zwangerschap lees je hier! 

6 thoughts on “Personal: 26 weken zwanger

 1. Hier ook een mintgroene kamer. 🙂 Maar de baby komt de eerste tijd bij ons, daarna even kijken hoe we het gaan doen, we hebben namelijk geen extra kamer over op dit moment. Maar het komt vast goed, kleintjes hebben vooral liefde en aandacht nodig!
  Wel hebben we een peuterbed voor Tijmen gekocht. Hij staat al een tijdje op maar meneertje wil er alleen boekjes in lezen om vervolgens te gaan slapen in zijn ledikant. Hij is denk ik echt nog iets te jong en zal t wel spannend vinden. Nog tips?

  Vervelend van je brandend maagzuur! Heb ik bij Tijmen extreem veel last van gehad. Nu al een tijdje niet meer gelukkig. Maar ik draag nu ook veel lager, dus denk dat het daarmee te maken heeft. Ik heb ook last van mijn bekken, vooral als ik teveel doe. Probeer erop te letten. Maar de helse werkweek van 70 uur afgelopen week hielp niet mee.. (oeps). Gelukkig bijna kerstvakantie! Vandaag alweer 29 weken. Momenteel vooral last van jeuk, hele erge JEUK aan mijn buik en benen. Om gek van te worden!

  Rustig aan dus maar hé! Hoe moeilijk dat soms ook is…

  1. Haha, een fijn babykleurtje, mintgroen. En vind het ook zo leuk voor zowel jongens als meisjes! Hoe oud is Tijmen nu precies? Féline ging over naar haar peuterbed toen ze 1 jaar en 10 maanden was. Zij was toen een dagje weg en toen hebben wij haar ledikant naar een andere kamer verhuisd en een groot bed daar neer gezet. Maar ze was er al helemaal aan toe, was een paar keer naar Ikea met haar geweest om haar enthousiast te krijgen voor het grote bed en dat werkte wel. En ik had in de periode ervoor al een kussentje en een dekbed in haar ledikantje gelegd zodat ze daar vast aan kon wennen (moet ik nu dus ook maar eens gaan doen, haha).
   Oh en een werkweek van 70 uur… Aaargh! Heavy! Gelukkig bijna vakantie. En die jeuk.. Lijkt me ook super vervelend zeg… Daar heb ik dan weer géén last van, zo is het altijd wat, haha!

 2. Hier 21 weken van een babyboy! Ons meisje zal 22 mnd oud zijn wanneer ze grote zus wordt. Erg benieuwd hoe en wanneer je het peuterbed gaat introduceren! Onze dame slaapt nog zo goed in haar ledikant.

  1. Wat leuk, ook een jongetje! En jouw meisje is dan dus net ietsje jonger dan mijn jongste meisje. Zij slaapt inderdaad ook nog zo lekker in haar ledikantje, daarom heb ik er ook nog weinig zin in. Maar over een kleine maand gaan we er toch aan geloven 🙂

   1. Erg benieuwd hoe dat zal gaan. Via marktplaats al wel een minnen bed gekocht ?. Nog een matras en dan kunnen we over wanneer ze eraan toe lijkt. Ons dametje is van 11 juli 2016. Babyboy uitgerekend op 29 april. Maar zal vast mei worden.
    Moet zeggen dat ik een stuk minder bezig ben met de zwangerschap. Ons dametje houdt me wel bezig ?

    1. Haha ja dat laatste herken ik.. Weinig tijd om er echt bewust mee bezig te zijn he? Maar tegelijkertijd gaat het daardoor lekker snel, ook wel weer fijn 🙂

Comments are closed.