Wat ik nog wil kopen voor baby 3

Afbeelding en muursticker via https://www.notonthehighstreet.com

Baby 3 heeft nog drie maanden de tijd om te groeien voordat mijn due date zich aandient. En bij zo’n derde heb je toch wel een beetje het gevoel dat je alles al in huis hebt en dat je helemaal niks meer hoeft te doen. Well… Think again. Althans in mijn geval. Want met twee meiden als voorgangers vallen er een héleboel spullen af. Zo hád ik een wieg, maar die heb ik inmiddels via Marktplaats verkocht omdat die wieg roze was. Ja, roze, ik had nogal de neiging om veel (zacht)roze te kopen toen er een meisje in mijn buik groeide. En zo héb ik ook een hele fijne draagdoek, maar die is ook roze. Net zoals de meeste hydrofiele doeken, kleertjes en knuffeltjes in ons huis. Kortom… We need to shop. (Op de foto boven dit artikel zie je overigens een muursticker https://www.notonthehighstreet.com. Leuk he?)

Wat hebben wij nog nodig?

Een kinderstoel. De Stokke Newborn seat ligt al klaar want die hadden we al, maar nu de stoel zélf nog. Of zal ik onze oudste vragen die van haar af te staan, om voor haar dan zo’n hoge stoel te kopen? Drie Tripp Trapp’s aan de eettafel is misschien ook weer een beetje overdreven. Maar van de andere kant; die zijn wel verstelbaar en gaan zo heel lang mee. Dilemma!

Een wieg. Het ledikantje is – zo is het plan – tegen de tijd dat de baby geboren wordt wel weer vrij, maar ik vind een wieg ook zo fijn voor de eerste maanden. Lekker bij ons op de kamer. Ik overweeg nu een wieg die ook meteen een co-sleeper is (je kan dan de zijkant omlaag doen en het wiegje aansluiten op je eigen bed). Super mooi vind ik bijvoorbeeld deze: de Snuzpod.

Kleertjes! Ik ben vorige week eens door de doos met babykleding van de meiden gegaan, maar de opbrengst was bedroevend. Veel was toch wel wat eh… roze of anderszins meisjesachtig. En de kleine man moet natuurlijk wel in stijl gekleed. Maar dat blijkt nog best moeilijk. Ik vind het grootste gedeelte van de collecties voor jongetjes gewoon NIET leuk. De jacht is geopend, op naar een mooie garderobe voor onze boy. Daarnaast heb ik alle sokjes en rompertjes in kleine maatjes weggedaan (verwassen en wel), dus ook dat moet opnieuw aanschaft worden.

Een nieuwe draagdoek. Of zouden jullie een jongetje gewoon in een roze draagdroek stoppen? Ik voel een lichte twijfel. (Of kan dat écht niet?)

Heel veel hydrofiele doeken! Ik vind een hele serie van die doeken sowieso een must-have (zoals je hier al kon lezen), maar veel van onze doeken zijn nogal girly én versleten. We gebruiken ze namelijk nog steeds heel veel.

Een hoes voor de BabyBjorn wipstoel – want die is, jawel, roze. Ik vind zo’n wipstoel trouwens i-de-aal.

Maar.. Het goede nieuws is… We hebben al een duo-kinderwagen, een box, een grijs boxkleed, een autostoeltje, een wipstoel, een paar outfitjes, een badje en zelf ook een tummy-tub, een hele reeks aan crèmes en ander spul, een aankleedkussen, een voedingskussen, dekentjes en lakens, een oplaadbare kruik, een commode en een kledingkast. Niet slecht, toch?

3 thoughts on “Wat ik nog wil kopen voor baby 3

  1. Heerlijk toch lekker shoppen voor je mannetje!! Co sleeper is ons super goed bevallen!! Ik zeg doen! Succes lieverd ?

  2. Zo, dat is nog een behoorlijke lijst. Wij hadden bijna alles nog in huis. Er komt nog een nieuwe Tripp Trapp bij (krijgen we van mijn ouders), de newborn set hebben we nog. We hebben nog niks weggedaan van Tijmen (enkel een paar dingen die we toch al nooit gebruikten) dus dat scheelt. Een duowagen gaan we vooralsnog niet aanschaffen.

    Verder heb ik wel al wat kleertjes gekocht maar gezien we nog niet weten of er straks een jongetje of meisje bijkomt wacht ik het verder nog even af. : ) Ik ben vooral nogal verslaafd aan instagram shops die broekjes verkopen. Ik vind newborn kleertjes voor jongens juist vaak wel leuk, maar voor oudere jongens vind ik het aanbod een stuk minder leuk en lijkt het alsof de grote winkels alleen maar stoere auto’s, gevaarlijke dino’s en haaien op kleding verkopen. Gelukkig zijn er kleinere winkels (die wel duurder zijn..) die wel leuke dingen verkopen. En ik shop graag bij Next.

    Ik kan via via nog een ledikant krijgen for the time being gezien ik onze man nog niet snel zie verhuizen naar zijn mooie petit amelie bed. Maar de beeb gaat eerst lekker in het wiegje.

    Shop ze! Ook wel weer erg leuk toch! ; )

  3. Benieuwd welke draagdoek het gaat worden! Hier ook op jacht naar een nieuwe. Kleding valt idd tegen, terwijl ik niet zo’n roze mama was is dat er toch ingeslopen ?. Dus moet ook shoppen. Twijfel ook over nog een stokke of deze stokke voor de baby en een andere stoel voor riss. Dilemma’s ?

Comments are closed.