De leukste kraamcadeautjes

Bij kraambezoek horen kraamcadeautjes!

Bij een verse baby hoort kraambezoek, en bij kraambezoek hoort natuurlijk een leuk kraamcadeautje! Klinkt eenvoudig maar dan komt de vraag: wat is nou een écht leuk kraamcadeautje? Ik geef je wat tips. Onderstaande cadeautjes vond ik zelf heel leuk om te krijgen en geef ik ook graag aan anderen als ik een newborn baby’tje mag komen bewonderen. Kleding als kraamcadeau vind ik overigens een gevaarlijk terrein. Smaken verschillen en mijn ervaring is dat je als bezoek zelden écht goed zit. Zo zonde!
Heb je nog aanvullingen? Laat het mij vooral weten!

Een cadeaubon – niet het meest persoonlijke cadeau maar wel een van de meest bruikbare cadeaus. De meeste nieuwe mama’s hebben tijdens hun zwangerschap al een berg cadeaus gekregen. Tel daar de cadeautjes van de meeste kraamvisite bij op, en je hebt je portie ruimschoots gehad. Met een cadeaubon koop je lekker wat je zelf wil, en dat is toch altijd fijn? Denk bijvoorbeeld aan een bon van de plaatselijke kinderwinkel, de Hema, Prénatal of Zara. 

Hydrofiele doek – je hebt ze in alle soorten en maten maar één ding is zeker: deze multi-functionele doeken kan je niet teveel hebben! Je gebruikt ze als inbakerdoek in de eerste weken, als doek bij het voeden, als kleedje om op te spelen, handdoek na het badderen, als slabbetje, als zonwering tijdens het wandelen, als dun dekentje… Multi-functioneel, ik zei het al. Je koopt ze meer basic bij Hema en Prénatal, en wil je een échte zachte van topkwaliteit, dan koop je er ééntje van Aden & Anais (bijvoorbeeld bij de Bijenkorf), of je zoekt een hippe print uit bij Mevrouw Aardbei. Keuze genoeg.

Een boek – een kind kan niet genoeg boeken hebben, en met voorlezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Een leuk boekje doet het dus altijd goed! Mijn favorieten vind je hier. Ook heel leuk én handig is een baby kookboek, met recepten voor de eerste hapjes en daarna.

Een hobbelpaard – je moet wel weten of de ouders hier een leuk plekje voor hebben, anders wordt het zo’n sta-in-de-weg cadeau. Petit Puk heeft de leukste hobbelpaardjes!

Baby verzorgingsproducten – altijd fijn, een lekkere crème of iets om mee te badderen voor de baby. Een heel fijn merk is Naïf – zij gebruiken enkel natuurlijke ingrediënten in hun producten waardoor alles super geschikt is voor een teer babyhuidje. Ik hou van hun badolie!

Een gipsblik – een wat? Ja, een blikje waarin je makkelijk een gipsafdruk kan maken van de handjes of de voetjes van de baby. Deze bijvoorbeeld. Zo leuk voor later om terug te zien hoe klein die handjes/voetjes waren in het begin!

Geboorteposter – deze vind ik zo geweldig! Een custom made poster met daarop een afbeelding van een baby, in het geboorteformaat van de betreffende baby. Je kan ook de naam, geboortedatum en lengte van de baby op de poster laten zetten. Je bestelt hem hier: the Birth Poster. 

Armband met babynaam – hier zal de mama blij van worden: een armband met de naam van de baby. Je bestelt hem bij Armband van Saar (en het kost je € 20,00, valt reuze mee toch?)

Kraammand – als je van te voren al weet dat jij heel snel op bezoek zal komen als het baby’tje geboren is, kan het heel leuk zijn om een kraammand te maken. Je doet 8-10 cadeautjes in een mand: ééntje voor elke dag in de kraamweek. Super leuk om er ook een cadeautje voor de mama bij te doen, bijvoorbeeld een verzorgingsproduct.