Ibiza met kids

Ibiza met kids tips

Inmiddels zitten we alweer bijna halverwege de eerste maand van januari en al eerder blikte ik in dit artikel terug op 2017. Dat was namelijk zo’n fijn jaar voor ons! Ik raakte zwanger van ons derde kindje, maar daarnaast – een absolute highlight – mochten wij twee volle maanden ‘wonen’ op het (jawel, kindvriendelijke!) Ibiza. Sowieso vind ik dat een droomeiland, maar zo lang was helemaal een feestje.. Wat een groot voordeel aan het feit dat wij allebei voor onszelf werken: in principe kunnen wij werken vanuit welke plek dan ook. En met 2 jonge meisjes die (toen) allebei nog niet naar school gingen zagen wij een uitgelezen kans: op naar twee maanden in het buitenland! In dit artikel lees je mijn tips voor een trip naar Ibiza met kinderen.

Ibiza met kids; het is een aanrader
Met Fleur bij Cala Benirras

Waarom is Ibiza zo leuk?

Ibiza heeft een enorme naam als ultiem party-eiland. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook klopt, al heb ik het zelf nooit ervaren. Tijdens al onze tripjes naar Ibiza heb ik namelijk nog nooit één feestje gezocht. Tja, dat is wanneer je met kinderen op vakantie gaat nou eenmaal een vrij lastige opgave en daarbij: ik heb daar ook niet echt behoefte aan. Er zijn zoveel andere leuke dingen te doen! Wij krijgen dan ook vaak de vraag wat er dan zo leuk is aan Ibiza. Wel, het volgende…:

  • De reistijd: het is ± 2 uur vliegen vanuit NL. Prima te doen, ook met de kids;
  • Zo’n fijn klimaat! De zon schijnt vaak, en het weer is zacht, ook in oktober en november is het er heerlijk;
  • Ibiza heeft prachtige natuur! Ontelbaar veel baaitjes, prachtigste zandstranden en súper helder en blauw water. Sommige plekken zijn gewoon echt paradijsjes;
  • Naast al die strandjes is er zoveel meer: denk aan cultuur, leuke winkels in Ibiza Stad en een enorm scala aan écht goede restaurants, ook op het strand;
  • En ook heel fijn: in onze ervaring is Ibiza súper kindvriendelijk. Kinderstoelen, paadjes voor buggy’s (ok, niet óveral, sommige strandjes zijn moeilijk te bereiken met kids), de mensen zijn dol op kleine kindjes en in vrijwel alle restaurants ben je hartstikke welkom met je kroost. Ook in de wat luxere restaurants.
Ibiza met kinderen, mijn ultieme tips
Genietend van de natuur

Het enige wat ik als ‘minpunt’ kan noemen zijn de hoogseizoenen op Ibiza. Het is dan D-R-U-K en daarnaast ook behoorlijk warm. Maar die drukte hè… In het voor- en naseizoen is dit nooit een probleem maar in het echte hoogseizoen sta je op veel plekken in de file en zijn de mooie strandjes overvol. Dat betekent vroeg uit de veren om nog een plekje te kunnen bemachtigen (of zoeken naar minder populaire strandjes, dat is sowieso geen slecht idee). De twee maanden die wij op Ibiza doorbrachten waren april en mei. Een perfecte periode, ook qua weer. In deze twee maanden hebben we denk ik 2 of 3 dagen met wolken en regen gehad, verder iedere dag zon. Ook in oktober zijn we nog even terug geweest: stralend weer en fijne temperaturen. Bijkomend voordeel: het water in de zee is dan wat warmer dan in april en mei.

Ibiza in april en mei
In april en mei is het nog rustig; wij waren vaak de eersten op het strand!

Welke regio?

Qua regio gaat onze voorkeur uit naar het gebied rondom Sant Josep. Wij huurden een huis bij Cala Tarida: een super kindvriendelijke baai waar het echt goed toeven is. Vlakbij ligt ook het strandje Cala Vadella, een hit bij ouders met kinderen. Vanuit de omgeving van Sant Josep kan je het hele eiland makkelijk bereiken (huur wel een auto, dat heb je echt wel nodig als je ergens wil komen!). Ibiza kent ook een aantal leuke stadjes om naar toe te gaan. Favorieten zijn Santa Gertrudis en Sant Joan. Ibiza stad vind ik ook altijd een bezoekje waard, het is heerlijk rondstruinen in Dalt Villa!

Ibiza Cala Vadella met kinderen
Cala Vadella: ideaal strandje voor de kids

En ja, plekken om te vermijden, die zijn er ook. Zeker met kinderen. Sant Antoni en Playa den Bossa zou ik niet op je lijstje zetten. Zo ontzettend toeristisch en vooral gericht op de (Engelse) party-scene. Ik word daar niet vrolijk van.

In onze twee maanden heb ik alles waar ik wél vrolijk van werd genoteerd op een lijstje met persoonlijke favorieten. Die hotspots deel ik volgende keer graag met je! Alvast één tipje: boek een trip per boot naar Formentera, het naastgelegen eiland. Het is daar zó adembenemend mooi!