Ibiza met kids – deel 2

Ibiza met kids deel 2 kindvriendelijk Ibiza tips met kinderen

In januari schreef ik al een artikel over Ibiza met kids. Ik vertelde je toen wát er nou zou leuk is aan kindvriendelijk Ibiza, maar ook welke plekken fijn zijn om te verblijven met kinderen en welke wat minder. Wij verbleven in 2017 in april en mei en oktober op het eiland met onze twee kleintjes, en in die maanden hebben we praktisch alle leuke plekken en hotspots wel bezocht. Ik deel mijn persoonlijke favorieten graag met je!

Ibiza kindvriendelijke strandjes
Scheppen bij Cala Benirras

Favoriete strandjes

 • De woning die wij in 2017 huurden bevond zich op loopafstand van Cala Tarida. Een superfijn strandje voor met kinderen:  een mooi zandstrand, het is ruim en breed en er zijn een paar fijne restaurantjes echt óp het strand. (Ook vind je hier de mooie, fotogenieke en vooral heel witte Cotton Beachclub. Geen hotspot voor met je kids hoor, al kan het natuurlijk wel. Wel een absolute aanrader voor een datenight!). Wij kwamen graag bij Ses Eufabies, vanwege de mooie ligging pal aan zee en het lekkere, basic eten.
 • Een andere hit onder de gezinnetjes is Cala Vadella. Dit strand is fijn, want je kan hier met de auto tot bijna op het strand rijden en er liggen vlonders tot bijna helemaal aan zee, dus je hoeft niet met je buggy door het zand te worstelen. De baai is mooi en besloten, en er zijn verschillende strandtentjes die eigenlijk allemaal leuk zijn. Ééntje heet Can Jaume: je eet hier met je voeten in het zand én er is een springkussen voor de kids.
 • Meer in het Noordoosten gelegen vind je Cala Nova. Een heel mooi zandstrand, niet zo groot en dus niet zo massaal. Maar wél voorzien van een paar fijne plekken om te lunchen. Een absolute favoriet is The Chiringuito van Atzaro. Deze strandtent ligt aan het paadje als je naar het strand loopt en het staat garant voor het ultieme vakantiegevoel. En je kan hier overheerlijk én gezond eten. Daarna rol je zo het strand op om uit te buiken. Onderweg kom je overigens langs Atzaro at the Beach, ook zo’n mooie plek. Dit restaurant is voorzien van een leuke speelhoek voor de kids.
 • Cala d’Hort kan ik moeilijk overslaan in deze lijst. Want het uitzicht hier, dat is echt betoverend. Je zit namelijk precies voor Es Vedra én het strand is voor het grootste gedeelte een zandstrand. Maar: ga wel vroeg. Het is hier vaak mega druk en er is weinig parkeergelegenheid. Zorg ook dat je de hellingproef goed onder de knie hebt want dat ga je nodig hebben.
 • Helemaal in het Noorden van het eiland ligt Cala Benirras. Een mooi beschut strandje, met verschillende restaurants waaronder Elements. Het strand is best breed en het uitzicht op de bergen en de zee is zo mooi. Op zondag wordt hier op het strand getrommeld door hippies. Ik vind dat altijd sfeervol en leuk, maar het is wel erg toeristisch dus… in het hoogseizoen is het hier wellicht veel te druk!
Ibiza met kinderen kindvriendelijk Formentera
Formentera – een Europees paradijsje

Favoriete uitstapjes

 • Een must visit als je wat langer op Ibiza bent, is Formentera. Dit is een heel klein eilandje, gelegen net onder Ibiza. Je kan hier alleen met de boot komen. Je auto kan eventueel ook mee, en de overtocht duurt maar een half uurtje. Dit eiland is niet zo massaal (tenzij hoogseizoen..) en redelijk ongerept. Wij gingen zelf mét auto, met kleine kinderen is dat toch net wat handiger. En we hadden geen spijt, want zo konden we makkelijk het hele eiland over crossen. Ik kan je vast vertellen: de stranden van Formentera doen niet onder voor die in het Caribisch gebied (zie foto hierboven). Nee, ik overdrijf niet! Parelwitte stranden en helder blauw water, een paradijsje in Europa!
 • Ibiza stad bezoek ik ook altijd graag, lekker rondstruinen, eten en een beetje winkelen. Overal restaurantjes, winkeltjes, én de speeltuinen liggen ook voor het oprapen. Even een parkeertip tussendoor: de parkeerplaats Es Pratet.  – dat scheelt weer een heleboel geslinger door de smalle straatjes. Vanaf deze parkeerplaats loop je zo de stad in. Als je buggy-loos bent is het echt een aanrader om de oude stad in (of beter gezegd: op!) te gaan. Mét buggy wordt dit een hele uitdaging. Kleine trapjes, smalle steegjes en pleintjes wisselen elkaar af, en helemaal bovenop tref je een oude kathedraal en oude stadsmuren. Inclusief prachtig uitzicht.
 • Een ander favoriet uitstapje is een bezoek aan Santa Gertrudis de Fruitera. Een oud dorpje, gelegen in het binnenland. Je vindt hier een mooie oude kerk, een hoop restaurantjes en kleine winkeltjes én een populaire speeltuin voor de kleintjes. Die speeltuin is altijd drukbevolkt. Aan de overkant van de straat eet je de heerlijkste dingen bij café Musset. (Oh, en een lievelingswinkel: Es Cucons de Tienda).
 • Marktjes zijn ook altijd leuk om te bezoeken. Ibiza staat bekend om een aantal hippie markten, waarvan Las Dalias de bekendste is. Ik vind het heel leuk om hier heen te gaan maar niet als het te druk is. En eh.. Het is hier bijna altijd druk! Tenzij je op het einde van de middag gaat, of echt in het voorseizoen. Vooraan aan de straatkant zit een oud café waar je lekker tapas kan eten voor een prima prijs. In Punta Arabi heb je op woensdag een hippiemarkt. Ik vind die markt wat onoverzichtelijk en erg massaal. Liever ga ik naar de markt (op zondag) in San Joan. Deze is midden in het dorpje en heel authentiek en sfeervol. (En als je dan toch in San Joan bent, dan ga je gelijk naar the Giri cafe, zie hieronder).
La Paloma Ibiza tips kinderen kindvriendelijk restaurant
Uitzicht bij La Paloma

En verder….. Omdat eten een favoriete bezigheid is, geef ik je nog een paar fijne, bijzondere plekken waar je heerlijk kan zitten mét je kids:

 • The Giri Café: gelegen in het centrum van San Joan – en echt een grote favoriet van ons. Je kan hier overheerlijk eten, de locatie ziet er prachtig uit en er is een fijne speelplek voor kinderen;
 • La Paloma: inmiddels bekend als echte hotspot, en helemaal terecht. Al het eten is hier vers en biologisch. La Paloma is op het platteland, je zit hier echt omringd door bomen en natuur. Er is een speelhuisje en een schommel, en er zijn puzzeltjes en andere leuke dingen voor de kids;
 • Aubergine – wederom heerlijk eten (echt, koken kunnen ze wel op Ibiza). In het weekend is hier vaak live muziek én er is een speeltuintje voor de kinderen. Wederom op het platteland dus je zit letterlijk tussen de citroenbomen;
 • La Escollera: weer zo’n schitterende plek, alleen deze keer aan het strand! Het parkeren is hier goed geregeld (op drukke dagen door een parkeerwacht) en door een klein trapje af te gaan kom je bij het strand. Er zijn hier weinig faciliteiten voor kinderen maar het strand maakt veel goed, en het uitzicht ook. Dit restaurant is overigens gelegen vlakbij Ses Salines, dat zijn ook prachtige stranden alleen wel erg druk. Onderweg kom je langs de zoutvlaktes, weet je meteen waar ze dat bekende Ibiza zout (in die turquoise potjes, die je overal tegenkomt op het eiland) toch vandaan halen;
 • Babylon Beach: hier is een gigantische speelhoek/tuin voor de kids. Onze meisjes waren nog te klein hiervoor en zij vonden het ook niet fijn om zo ver weg van ons te zijn, maar voor oudere kinderen lijkt me dit een ultieme aanrader!
 • En een van de fijnste dingen aan Ibiza: het is vrijwel overal kindvriendelijk en je kan eigenlijk overal wel verschijnen met je kids. Wij namen ze dan ook overal mee naar toe: van het chique Amante tot de kleine restaurantjes in Ibiza stad, overal waren wel kinderstoelen en vaak ook nog een kleurplaat met potloodjes voor de kleintjes.
aubergine ibiza kindvriendelijke restaurants
Aubergine Ibiza

…… Zo, heb je al geboekt? Het is dat ik over een paar weken eerst een kind op de wereld moet zetten, anders zou ik het wel weten 🙂

Lees hier mijn eerdere Ibiza blog terug, en heb je zin in foto’s kijken? Dan heb ik hier een fotoverslag van onze Ibiza vakantie in oktober voor je!

2 thoughts on “Ibiza met kids – deel 2

Comments are closed.