How to: een silhouet (zwangerschaps)foto maken

Ik was 39 weken zwanger van ons eerste kind en enigszins aan de bank gekluisterd door een griepje. Oftewel: ik verveelde me. Prima moment dus om dé buik even vast te leggen. Met de camera op de zelfontspanner-modus en onderstaand stappenplan kwam ik tot de foto die je hieronder ziet. Ik vind dit nog steeds zo’n mooie foto, dus ik deel de tips voor het maken van een silhouet foto graag met jullie. Zo kan je zelf een mooie zwangerschapsfoto maken (of een poging doen tot, want ik ben beslist geen fotografie-expert!).

Silhouet zwanger
39 weken zwanger van baby nr 1.

How to: silhouet foto maken van je zwangere buik (of iets anders): 

  1. Ga voor een lichtbron staan, dus bijvoorbeeld een raam waar daglicht doorheen komt. Hoe groter het contrast, hoe beter. Doe dus binnen de lampen uit. En: hoe meer licht op je raam, hoe beter. En fotografeer zonder flitser!
  2. Ga je met de instellingen van je camera aan de slag? Probeer dan het object (jijzelf dus) onderbelicht in te stellen.
  3. Pluis even uit hoe de zelfontspanner functie van je camera werkt, als je dat nog niet weet. Ook op je iPhone zit deze functie! Je kan deze foto’s dus ook gewoon met je iPhone maken.
  4. Oefen je pose 🙂 Zorg dat je niet schuin maar echt helemaal van opzij op de foto komt te staan, voor optimaal buik-effect.
  5. Waarschijnlijk ziet het resultaat er op je camera nog niet uit zoals je het zou willen hebben. Verhoog het contrast van de foto, bijvoorbeeld via ‘bewerken’ op je iPhone of via een progamma als Lightroom of Photoshop op je computer.

Succes met dit DIY-zwangerschapsfoto project!