Hoe doet zij het? Liset Verschoore

Heb jij ook van die dingen waarbij je je af blijft vragen: ‘hoe dóét zij dat allemaal’?
Ik heb dat dus met de combinatie van moederschap en werk/carrière. Vaak vraag ik mij af hoe je dit optimaal met elkaar kan combineren – voor mij een eeuwige struggle, zoals ik al schreef – en ik ben benieuwd hoe anderen dit aanpakken. Vandaar deze rubriek! Laat je inspireren en lees mee. En wil je zelf je verhaal delen? Mail mij vooral op hello@andthekids.nl.

Deze week deel ik het verhaal van een hele drukbezette mama: Liset Verschoore. Zij kiest met veel passie en ambitie voor een druk bestaan met een fulltime baan, 2 dochters én een YouTube kanaal waarop ze ons een blik in haar drukke leventje gunt. Lees mee!

—-

Al vanaf jongs af aan heb ik een grote passie voor het internet en alles wat daarmee te maken heeft. Ik zat nog op de basisschool toen ik van mijn vader en moeder een computer met internet op mijn kamer kreeg. Als ik al de computer-uren in mijn leven bij elkaar zou optellen, zou iedereen zich rot schrikken. Webdesign, Photoshop en HTML heb ik mijzelf van jongs af aan allemaal geleerd. Het was dan ook al heel snel duidelijk dat ik later met ‘computers’  zou werken. Na de Havo koos ik voor de studie Communication & Multimedia Design en inmiddels heb ik naast mijn baan ook twee aanvullende studies gevolgd: Datascience en Customer Insight Management. Ik zeg vaak dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. 

Ik werk 4×9 uur als senior (online) adviseur bij de Rijksoverheid. Daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn YouTube-kanaal en Instagram. En natuurlijk aan mijn twee dochters; mijn oudste is nu 5 en heet Chloë, mijn jongste dochtertje heet Mila en is 2 jaar. Nu beide meisjes weer wat groter zijn merk ik dat ik ook naast mijn fulltime baan meer tijd kan besteden aan mijn eigen hobby’s. Dankzij mijn hobby blijf ik goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Dat is dus een prima combinatie! Mijn werkende leven bevalt me dan ook goed. Ik hoop nog heel lang op bij de Rijksoverheid aan innovatieve projecten te kunnen werken! Ook heb ik altijd de wens gehad om iets voor mijzelf te beginnen. Ik hoop dat ik daar in mijn vrije tijd in 2018 naar toe kan werken. 

Moederschap en werk combineren: hoe doet zij het?
Liset, Chloë en Mila (ja, deze mama is nog creatief ook)

Werk & Moederschap

Moeder worden is een grote wens geweest, maar toen ik vrij kort na mijn studie ook daadwerkelijk moeder werd vond ik het zonde om na de bevalling direct parttime te gaan werken. De 36 uur per week dat ik nu werk gaat mij prima af. Ik ben iedere week 3 dagen vrij en op die dagen geniet ik volop van mijn gezin. Chloë gaat naar school, zij gaat 1 middag per week naar de BSO. Op woensdag ben ik zelf thuis, en op de andere dagen passen mijn ouders of schoonouders op. Mila is doordeweeks bij mijn ouders of schoonouders, en op woensdag is ze thuis. Ik vind het erg fijn dat onze beide ouders nog gezond zijn en vind het heel bijzonder dat mijn dochters met hen opgroeien. 

In mijn dagelijks leven heb ik gelukkig weinig last van stress – maar natuurlijk zijn mijn plannen (met name voor mijn eigen bedrijf en online kanalen) soms té enthousiast. Mijn gezin en mijn baan bij de Rijksoverheid gaan voor. En ja: soms is het moeilijk om als moeder alle ballen in de lucht te houden. Maar ik doe er ook veel aan om het mijzelf gemakkelijk te maken. Zo hebben we een huishoudelijke hulp die iedere week komt en de boodschappen laat ik thuis bezorgen. Ik kan dan tijdens mijn vrije dagen mijn dochtertjes alle aandacht geven en samen met hen leuke dingen doen. Schuldgevoelens of stress ervaar ik dan ook niet – ik geniet enorm van mijn dagen op kantoor en na een werkdag of op een vrije dag geniet ik ontzettend van en met onze meisjes. Op dagen dat de meisjes ziek zijn kan ik me uiteraard wat minder goed concentreren. Als het écht niet anders kan ga ik naar kantoor, maar anders werk ik liever thuis. 

Chloë en Mila

Fulltime thuis

Ik heb heel veel respect voor moeders die fulltime voor de kinderen zorgen. Het is soms best pittig om voor een kleuter en een dreumes tegelijkertijd te zorgen: op mijn vrije dagen heb ik overdag amper tijd voor mijzelf. Het voordeel van werken is voor mij dat je af en toe ook iets anders kan doen dan alleen maar ‘zorgen’. Daarnaast geniet ik van de samenwerking met collega’s en onze dagelijkse gesprekken en vind ik het ook belangrijk dat ik mijzelf blijf ontwikkelen en uitgedaagd wordt. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen: de vermoeidheid na bijvoorbeeld een slechte nacht, het altijd vroeg opstaan, het feit dat ik mijn dochtertje niet iedere dag uit school kan ophalen.. Toch zijn de voordelen voor mij persoonlijk het grootst. 

Mijn tip voor andere fulltime werkende moeders is: probeer het jezelf gemakkelijk te maken op de dagen dat je vrij bent. Durf ook dingen los te laten. Focus je in je vrije tijd niet op huishoudelijke taken maar besteed de tijd die je hebt aan jezelf en aan de kinderen. Het huishouden volgt daarna wel! Durf keuzes te maken en zeg soms nee tegen bijvoorbeeld verjaardagen of andere verplichtingen waar je tegenop ziet, omdat je graag tijd met je gezin wilt doorbrengen. Iedereen begrijpt dat. Beloon jezelf en doe ook af en toe een dagje helemaal NIKS. 

——

Bedankt voor het delen van jouw inspirerende verhaal, Liset! Ben je nieuwsgierig geworden naar deze drukbezette mama? Kijk dan eens op haar Instagram of haar YouTube kanaal! En wil je meer verhalen in deze rubriek lezen? Klik dan hier