Fotoboeken maken voor je kinderen

and the kids blog review fotofabriek

Sinds ik moeder ben staat het permanent op mijn to-do lijst: fotoboeken maken voor de kinderen! Niet alleen van hun leventjes, maar ook van onze vakanties en ons Ibiza avontuur. Helaas komt er in de praktijk weinig van terecht. Féline heeft welgeteld één fotoboek, met daarin de foto’s van haar eerste half jaar. Toen ik zwanger was van de tweede, was het mijn voornemen om tijdens mijn verlof alle foto’s van Féline bij te werken, maar daar is helaas niets van terecht gekomen. Nog steeds niet.

Ik heb ook niet de illusie dat het op korte termijn nog gaat gebeuren hoor, dat maken van de fotoboeken voor de meisjes. Maar toen ik onlangs een mailtje kreeg van Fotofabriek, met de vraag of ik hun fotoboeken eens wilde proberen, leek me dat wel een uitgelezen moment om eens in Fleur’s babyfoto’s te duiken en hier een boek van te maken. Bovendien was ik nog niet bekend met de Fotofabriek, dus dat was een gevalletje win-win!

Fotofabriek & the Kids blog
Het eindresultaat: Fleur’s fotoboek van 0-6 maanden

Op naar de website van Fotofabriek dus, waar je de keuze hebt uit de online editor of het downloaden van een software programma, waarmee je ook offline kan werken. Dat laatste lijkt me bijvoorbeeld ideaal als je op reis bent en ter plekke aan je album wilt werken. In mijn geval wordt er momenteel weinig gereisd, dus ik koos voor de makkelijkste optie: het gebruiken van de online editor. En makkelijk is het zeker! Het programma oogt eenvoudig en dat is het ook, je hebt zo je weg gevonden. Je hebt de keuze uit allerlei opties en functies. Zelf hou ik van basic, dus mijn album bleef ook basic. Super handig is het ‘voorbeeldboek’ dat digitaal gemaakt wordt na afronding van je album. Zo kan je via je computer alvast je album doorbladeren om te zien of het helemaal naar je wens is. Zo ja: bestellen maar! Twee dagen later ontving ik het album al.

De kwaliteit van het fotoboek stelt mij zeker niet teleur. Ondanks dat sommige foto’s die ik gebruikt heb, met de telefoon gemaakt zijn, is alles super scherp. Ook de kwaliteit van het papier en de omslag vind ik mooi. Ik koos overigens een hardcover a4 fotoboek.

Het is zo leuk om eindelijk Fleur’s babyfoto’s in een boek te hebben, ik word er echt blij van. Mijn ultieme tip (die ik zelf vooralsnog niet opvolg) is dan ook: doe het meteen! Laat het niet opstapelen want die stapel foto’s wordt alleen maar groter en angstaanjagender. En dan heb je al helemáál geen zin meer. Werk maandelijks online (of niet online, dat kan natuurlijk ook) je fotoboek bij, dan kost het je het minste tijd én zo heb je het meeste plezier van alle mooie foto’s die je maakt.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een samenwerking met Fotofabriek. Mijn mening is echter, zoals altijd, mijn onafhankelijke mening 🙂