Favo kinderboekjes

Met Pakjesavond in aantocht, en misschien voor sommigen ook nog cadeautjes onder de kerstboom of een verjaardag in december (zoals bij ons!), is een beetje inspiratie altijd gewenst, toch? Ik vind een boekje altijd een leuk cadeau voor de kids. Voorlezen is bij ons in huis een favoriete bezigheid, net zoals plaatjes kijken, zelf verhaaltjes verzinnen en natuurlijk iedere avond een boekje voor het slapen gaan. Dit zijn onze favorieten:

geluidenboekje clavis

Dit is zo leuk voor de kleintjes! Clavis heeft een hele serie geluidenboekjes, waaronder deze. De afbeeldingen zijn kleurrijk en mooi én voorzien van een toepasselijk geluid. Super leuk voor kindjes rond de 1-2 jaar.

9789000348510_download

Parijs lovers opgelet! Dit (zoek)boek, Lily in Parijs, staat vol met de allermooiste tekeningen waarop van alles te ontdekken valt. Ik zag dit boek vorig jaar ergens liggen en sindsdien staat ie op haar (nee, mijn) verlanglijstje.

Gebruik je fantasie

Gebruik je fantasie van Nicola O’Byrne. Wij kregen dit boek eens cadeau en door de jaren heen is dit echt een favorietje te noemen. Een kleurrijk verhaal over een verveeld konijn dat samen met een wolf een verhaal gaat verzinnen – met een verrassende afloop.

weltrusten allemaal kinderboekje

Favo boek voor het slapen gaan! Welterusten allemaal van Chris Haughton (die ook het bekende boek ‘Mama kwijt’ schreef, een andere favoriet). Dit boekje is lekker kort en grappig genoeg gaan onze meiden ook echt gapen door alle gaapgeluidjes die in dit verhaaltje staan. Ik zou bijna denken dat dit boek slaapverwekkend is 😉

flora and the flamingo boek tip

En het aller- allermooiste boek uit onze boekenkast is… Flora and the Flamingo van Molly Idle. Dit boek heeft de meest schitterende tekeningen. De rode (of eigenlijk roze) draad van dit boek is vriendschap, maar het bevat geen tekst dus enige fantasie is gewenst als je gevraagd wordt dit boek voor te lezen. En anders is plaatjes kijken ook gewoon leuk.

over de kleine mol boekje

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, want poepverhalen doen het altijd goed, toch? Hier in elk geval wel.

twinkel boekentip

Dit boek is roze, het gaat over feeën én het heeft glitters. Kortom alles waar een klein meisjeshart sneller van gaat kloppen, zou je zeggen. Twinkel van Katharine Holabird is dan ook een mega hit hier in huis. (En er is ook een vervolg op, genaamd Twinkel temt een draak.)

Millie Mae_Autumn_COVER_NL.indd

Millie-Mae in de herfst – maar je hebt ook Millie-Mae in de zomer, lente en winter, geschreven door Natalie Marshall. Dit is een lekker kort boekje, met super mooie illustraties en een herkenbaar verhaal, want onze vriendin Millie-Mae onderneemt in elk boek typische seizoensactiviteiten (zoals een zandkasteel maken in de zomer). Ik merk dat seizoenen best abstract zijn voor de kleintjes, deze boeken maken het wat begrijpelijker.

barbapapa

Barbapapa! Wie kent deze gezellige familie niet? Stiekem is dit natuurlijk niet alleen een favoriet van de kinderen maar ook van ons. Nostalgie ten top.

Wat zijn de favoriete boekjes van jouw kids?